Hoe zorg ik dat wat meer alcohol in de vakantie niet schadelijk is?

We kennen het allemaal, als we op vakantie zijn drinken we vaak toch meer alcohol dan we normaal gesproken doen. We zitten lekker op het strand en dan smaakt een lekker drankje natuurlijk heerlijk. Ook bezoeken we vaak een terras met een heerlijke cocktail, biertje of een glas fantastische wijn. Natuurlijk hoort het erbij en genieten we met volle teugen. Zo lang dat niet de spuigaten uit loopt hoeft al dat genieten geen probleem te zijn.

We weten allemaal dat de lever het orgaan is dat de alcohol in ons lichaam hoort af te breken en zo op vakantie maakt de lever soms overuren. De lever heeft dus helemaal geen vakantie als wij dat wel hebben! De grondstoffen om al deze alcohol te ontgiften zijn meestal redelijk schaars in het lichaam. We kunnen er wel wat aan doen om ons lichaam te helpen deze alcohol beter af te breken.

Glutathion
Allereerst is het van belang om een goed multi vitaminen en mineralen supplement te slikken die goed voorzien is van de juiste vormen van de B-vitamines en mineralen. Dit zorgt ervoor dat de lever in de basis voldoenden stoffen heeft om de alcohol de neutraliseren. Daarnaast zijn er stofjes die speciaal gericht zijn op een verhoogde alcohol ontgifting, waarvan het stofje glutathion het allerbeste werkt.

Als je alcohol drinkt krijg je, afhankelijk van hoe veel je drinkt, daarna in een bepaalde mate een kater. Dit komt niet door de alcohol zelf, maar door het stofje Acetlaldehyde. Dit stofje is schadelijk voor het lichaam. Glutathion wordt door ons lichaam zelf maakt en is verantwoordelijk voor een soepele ontgifting van de Acetlaldehyde. Dit doet glutathion door zich aan de Acetaldehyde te binden en deze te neutraliseren.

Kies voor een kwalitatief supplement
Door onze moderne levens stijl zijn bij de meeste volwassenen de glutathion voorraden reeds verbruikt en kunnen we het ook niet meer voldoende zelf produceren. Het slikken van glutathion in de vorm van een normaal supplement heeft echter niet zo veel zin, omdat deze stof erg slecht kan worden opgenomen. Het nemen van de gluthation in een liposomale vorm heeft wel tot gevolg dat de glutathion goed wordt opgenomen en zo de afbraak van de alcohol probleemloos kan laten verlopen. Dit komt omdat bij de liposomale glutathion het stofje is verpakt in een soort van vetbolletje dat de Glutathion direct naar de cellen transporteert. Op deze wijze heeft je lichaam het er niet zo zwaar mee en voorkom je ook nog eens het gevoel van een kater!

Met een goede liposomale glutathion kun je jezelf tijdens de vakantie goed ondersteunen om deze vrolijke tijd toch zo gezond mogelijk door te komen. Natuurlijk vinden wij het niet geschikt om dit te zien als een vrijbrief om je maar eens flink met drank vol te laten lopen, dat mag duidelijk zijn. Het is te allen tijde belangrijk om verantwoordelijk met alcohol om te gaan, maar als je er toch van gaat genieten, ondersteun dan je lichaam door het goed te laten ontgiften.