De combinatie vitamine D3 en K2 met magnesium

Momenteel is het slikken van vitamine D erg populair. Eigenlijk is vitamine D geen vitamine, maar een hormoonachtige substantie die ervoor zorgt dat calcium van de darmen in de bloedstroom kan worden opgenomen. Vitamine D wordt voor 90% in de huid geproduceerd onder invloed van zonlicht en voor 10% via voedsel opgenomen.

Klachten bij tekort aan vitamine D
Om voldoende vitamine D binnen te krijgen, is het dus belangrijk om voldoende blootgesteld te worden aan zonlicht omdat het via het voedsel niet voldoende binnenkomt. Door de moderne leefstijl die zich tegenwoordig meestal binnenshuis afspeelt, worden we echter niet meer voldoende blootgesteld aan zonlicht. Werken op kantoor onder kunstlicht helpt hierbij ook niet. Evenals tv kijken, ook dit is een lichtvorm van de verkeerde categorie.

Dit alles resulteert in een tekort aan Vitamine D bij de meeste mensen, wat vervolgens weer allerlei gevolgen voor de gezondheid heeft. Bij te weinig vitamine D kunnen er klachten optreden zoals: botontkalking, immuun problemen, spierzwakte, vermoeidheid, MS, diabetes en depressie. Om deze reden is ons advies om elke dag minimaal 15 minuten in de zon te zitten, zonder het gebruik van zonnebrandmiddelen of een zonnebril. Daarna uiteraard wel insmeren om verbranding te voorkomen! De opname van zonnestralen via de ogen is namelijk ook heel belangrijk. Omdat dit niet voor iedereen haalbaar is ons advies om Vitamine D bij te slikken het advies.

Waar moet je op letten als je vitamine D gaat slikken
Er zitten echter wel een paar haken en ogen aan het slikken van vitamine D. Allereerst is de vitamine D een vet oplosbare vitamine en heeft het overgrote deel van de bevolking moeite met het opnemen van vet oplosbare vitamines. Het nemen van een liposomaal vitamine D supplement lost dit probleem op. Doordat in een liposomaal supplement de vitamine D verpakt is in een vetbolletje gemaakt van materiaal dat lijkt op het materiaal van onze celwanden, wordt de vitamine D goed in het bloed opgenomen. Op deze wijze is het probleem van de slechte opname opgelost, maar er zijn nog 2 zaken die je in het oog dient te houden als je vitamine D gaan slikken.

De rol van vitamine K
Het slikken van vitamine D verhoogt de opname van Calcium uit de darm naar het bloed. Als daarbij geen vitamine K geslikt wordt, blijft een groot deel van de calcium in de bloedvaten, waar het aderverkalking kan veroorzaken. Ook hopen zich dan calcium deeltjes in de rest van het lichaam op, wat niet gewenst is. Vitamine K zorgt er voor dat calcium vanuit het bloed in de botten en tanden komt.

Daarnaast speelt vitamine K een rol in de bloedstolling. Vitamine K zorgt er voor dat vormen van bloedklonter niet meer voorkomen. Normaal gesproken maken de goede darmbacteriën vitamine K aan. Door gebruik van antibiotica maar ook door de antibiotica dat in ons vlees zit hebben we niet voldoende van deze bacteriën in onze darmen. Hierdoor ontstaat een gebrek aan vitamine K wat we ook niet met voeding kunnen oplossen. Het slikken van een supplement met vitamine K is dan de oplossing. Vitamine K wordt echter erg moeilijk door het lichaam opgenomen. Een supplement met liposomale vitamine K is daarom de aangewezen manier op het tekort aan vitamine K op telossen.

Magnesium
Het volgende wat nodig is om de werking van vitamine D goed te laten verlopen is voldoende magnesium. Wanneer je vitamine D gaat slikken, krijg je automatisch meer behoefte aan magnesium omdat het de magnesium is die de calcium oplosbaar en opneembaar maakt voor het lichaam. De meeste mensen hebben in de basis al een tekort aan magnesium. Als je vitamine D gaat slikken wordt dit tekort nog groter. Ook magnesium staat bekend om zijn moeilijke opneembaarheid, dus ook magnesium kun je het beste als liposomaal supplement nemen.

Een product dat al deze vitamines en mineralen combineert is een uitkomst. Een product dat alle 3 de bestanddelen die de werking van de vitamine D optimaliseert in 1 product. Dit product dient niet alleen de liposomale vitamine D3 en K2 en magnesium te bevatten, maar moet ook van een superieure kwaliteit zijn. Bij voorkeur een product gemaakt met de droge liposomen in capsules gemaakt met LipoCellTech™. Meer over deze droge liposomen en de werking ervan in het lichaam kun je lezen in het artikel Hoe we onze voedingssupplementen beter kunnen laten werken.