Ribose

Wat is Ribose?
Ribose is een stof die officieel in de categorie van de suikers valt. Ribose is echter een volledig natuurlijke suiker voor het lichaam, aangezien alle lichaamscellen zelf ook Ribose produceren. Ribose heeft in tegenstelling tot de gewone suikers geen bloedsuiker verhogend effect, het heeft juist een bloedsuiker verlagend effect.

Wat doet Ribose?
Ribose is noodzakelijk voor de energie huishouding in de cellen wat weer noodzakelijk is voor de productie van de stof Adenosine Trifosfaat. Dit is de stof die de energie leverancier voor al onze cellen is. Des te meer er van deze stof voorhanden is, des te meer energie er in de cellen en dus voor het lichaam is.

De hoeveelheid Ribose in de cellen is dus bepalend voor de hoeveelheid energie in ons lichaam. Onze cellen produceren zoals gezegd zelf Ribose. De ene cel doet dit sneller dan de andere, hart en spiercellen produceren Ribose bijvoorbeeld heel langzaam. Wanner er veel energie ineens nodig is, bijvoorbeeld door inspanning of herstel van het lichaam, heeft het lichaam behoefte aan extra Ribose. Mensen die extra energie kunnen gebruiken, hard werken, veel stress hebben of sporten en moeten herstellen, hebben dus baat bij supplementen met Ribose.