Ontgiften

Tegenwoordig hoor je veel mensen spreken over ontgiften, maar wat is dat nu eigenlijk precies, en waarom is het goed voor je?

Geschiedenis van ontgiften
Al lang voor het jaar nul waren mensen bezig met ontgiften, de Egyptenaren hebben al 300 jaar geleden beschreven hoe ze af en toe darmspoelingen uitvoerden ter verbetering van hun gezondheid. Ook in de oude Indiase geneeskunde, de Ayurveda genoemd gebruikt men al 2500 jaar technieken om het lichaam te ontgiften door middel van olie massages, darmreiniging en kruidentincturen. Ook de grote godsdiensten in de wereld hebben hun methodes om de volgelingen te laten reinigen door vasten zoals de Islam de Ramadan heeft en de Christenen de vasten periode kennen.

Met zo veel geschiedenis kun je concluderen dat er iets goeds gebeurd als je je lichaam gaat reinigen. De aller oudste methode die er was om het lichaam te reinigen was duizenden jaren geleden eigenlijk onvrijwillig, aan het einde van een lange winter waren de voedsel voorraden meestal op en ging men over op karig eten of zelfs totaal vasten. Zodra men geen voedsel meer tot zich neemt gaat het lichaam over tot de “reinigingsstand” omdat als de spijsvertering niet meer hoeft te werken, het lichaam eindelijk toe komt aan wat je zou kunnen zien als de grote schoonmaak.

Nu zijn er vele methoden om het lichaam te reinigen. We zagen er al een aantal voorbij komen toen de geschiedenis van het reinigen werd beschreven, zoals darmspoelingen, kruidenmiddelen en vasten. Tegenwoordig zijn dat meestal ook de meest voorkomende methodes om het lichaam te reinigen, op dat vlak lijkt er door de vele eeuwen niet veel veranderd te zijn. Echter zijn weliswaar de soorten reiniging niet veranderd, maar wel de manier waarop dat gebeurt.

Darmspoelingen
Laten we eerst eens naar de darmspoelingen kijken. Een darmspoeling is de methode waarbij men water in de anus brengt waar men dat verder naar binnen laat lopen. Bij de oude Egyptenaren deed men dat met speciaal gemaakte varkens blaas, die als een soort fles dienst deed om het water naar binnen te laten lopen. Ook in Azië gebruiken mensen nog steeds flessen om dit uit te voeren. Vervolgens blijft de persoon in een bepaalde houding liggen om het water zo lang mogelijk binnen te houden en als het water de oude resten in de darm heeft opgelost, kan men naar het toilet gaan en alles lozen. Tegenwoordig hebben we in het westen speciale apparaten die dit werk doen, op een manier die totaal niet onprettig is voor de persoon. Dit werkt met een gesloten systeem van een slangetje waarmee alles zowel naar binnen als naar buiten gaat. Zoals je kunt lezen is daar een grote verbetering in gekomen door de jaren heen. De moderne techniek staat voor niets.

Op deze wijze kun je de dikke darm ontdoen van allerlei aangekoekte resten, die door de jaren heen allerlei gifstoffen produceren, die in het bloed worden opgenomen. Je kunt jezelf vergiftigen met deze stoffen zonder dat je het zelf weet, maar er wel allerlei lichamelijk problemen van kunt krijgen.

De Griekse wijsgeer Paracelsus zei al: De dood huis in de darm!!!

Daarnaast is er dus de methode van vasten die ook reiniging in het lichaam teweeg brengt. Dit komt omdat je lichaam normaal gesproken meer dan de helft van de energie die je van je eten binnen krijgt, ook weer nodig heeft om het spijsverteringsstelsel te laten werken. Zodra je stopt met eten gaat de spijsvertering, dus de werking van de darmen stil staan. Daarmee houdt het lichaam een hoop energie over om andere dingen te doen, zoals het reinigen van organen zoals lever en nieren.

Verschillende manieren om te ontgiften
Er bestaan vele manieren om te vasten, sommige mensen nemen tijdens het vasten alleen vruchten en groenten sappen, anderen alleen kruiden thee soorten, anderen alleen water en weer anderen nemen wel smoothies en licht verteerbaar voedsel zoals soepen en salades. Het kan allemaal en het heeft allemaal een effect van reiniging op het lichaam. Zoals altijd is met reinigen van het lichaam iets al beter dan niets. Dus als je nog nooit iets aan reiniging hebt gedaan kun je wellicht het beste met een lichtere vorm beginnen, totdat je door de jaren heen wat meer ervaring krijgt en wat zwaardere vormen aan kunt.

Ook zijn er speciale organisaties die reinigingskuren verzorgen zodat je in groepsverband kunt reinigen, voor diegenen die het prettig vinden medestanders te hebben en leiding krijgen bij wat ze doen.

Daarnaast zijn er tegenwoordig oneindig veel manieren om met natuurlijk middelen het lichaam te reinigen, variërend van Homeopathische middelen, kruiden middelen, acupunctuur, massage, ademhalingstechnieken en ga zo maar door.

In onze moderne tijd is er veel onderzoek gedaan naar de waarde van het reinigen voor het lichaam. In zowel de gewone als in de Natuurgeneeskunde heeft men methodes ontwikkeld om te kunnen zien wat de voordelen voor het lichaam zijn. Natuurlijk is de eigen ervaring altijd nog het beste, de meeste mensen ervaren een gevoel van het hebben van veel meer energie, beter slapen, minder trek hebben in “slecht” voedsel en zich mentaal beter voelen.

Bio-Resonantie
Maar, als je zou willen zien hoe het lichaam vooruit gaat met reinigingsmethoden, dan is dat het beste meetbaar met een apparaat van de zogenaamde “Bio-Resonantie”. Dit is een apparaat dat de energie banen van het lichaam kan meten. Het stuurt een klein niet te voelen stroompje door die energie baan heen en het metertje dat in de machine zit kan meten hoe goed het met de betreffende energie baan gesteld is. Elk orgaan in het lichaam heeft zijn eigen energie baan, dus zo kun je vaststellen hoe het gesteld is met het orgaan dat bij die energie baan hoort.

Zo kun je voor, tijdens en na de kuur meten wat de vooruitgang van het desbetreffende orgaan is door het reinigen. Sinds tientallen jaren wordt deze apparatuur gebruikt door verschillende soorten Natuurgeneeskundigen en die rapporteren allemaal dat er door verschillende reinigingsmethoden enorme verbeteringen optreden in de meetwaarden van de lever, nieren, darmen, andere organen en zelfs de hersenen.

Eigen ervaring met ontgiften
Zelf gebruik ik meer dan 35 jaar dergelijke apparatuur en heb daarmee kunnen meten welke methode eigenlijk het meest effectief was voor het reinigen van het hele darmstelsel. Zoals ik reeds eerder meldde is er tegenwoordig een hoop verbeterd op het gebeid van reiniging en metingen wijzen uit dat het reinigen van de darmen met een product dat de gefermenteerde vezel van de Olie-Palm bast samen met Okra poeder de beste resultaten geeft en ook nog eens het meest makkelijk in gebruik is. Voor mensen die heel voorzichtig willen zijn kan men een 3 daagse kuur doen, wil men meteen optimaal resultaat kun je 6 dagen doen en voor de echte doorzetters is er zelfs een 12 daagse kuur.

Dit product is een maaltijd vervanger en daarmee combineer je de darm reiniging dus met een lichte vorm van vasten zonder dat je honger krijgt. Ook zit er Chlorella in het product zodat je met een natuurlijk middel extra reiniging krijgt. Op deze wijze heb je dus alle drie soorten reiniging die ik heb besproken in 1 kuur! Tevens kun je deze kuur combineren met homeopathische middelen, acupunctuur, massage en wat je maar zou willen.

In elk geval is welke soort reiniging dan ook die je zou kiezen altijd goed voor je lichaam, zelfs als je geen klachten hebt. Voorkomen is altijd beter dan genezen!