Hoe kun je griep voorkomen?

In het winterseizoen gaat ook voor velen het griepseizoen van start. Dit is natuurlijk niet prettig en daarom bespreken we dit artikel een aantal maatregelen die je kunt nemen om griep te voorkomen. Maar is dit wel nodig kun je je afvragen. Het is aan de andere kant voor het immuunsysteem namelijk helemaal geen verkeerd om eens griep te krijgen en een paar dagen goed uit te zieken.

Af en toe griep is niet erg
Voor het lichaam is het goed om het immuunsysteem eens op volle toeren te laten draaien en een flinke koorts te krijgen. Op deze manier worden ziekmakende bacteriën en virussen opgeruimd. Een grote schoonmaak dus. Waar wel op gelet moet worden, is dat je niet elk jaar griep hebt en weken duurt. Is dit wel het geval, dan kan het zijn dat het immuunsysteem niet functioneert zoals het moet en daarbij wat hulp nodig heeft. Welke maatregelen zijn dan effectief?

Griepvaccinaties
Allereerst zijn er de jaarlijkse griepvaccinaties. Deze zijn echter overschat wat betreft werking en bovendien bevatten ze veel schadelijke stoffen. Griepvaccinaties bevatten chemicaliën, zware metalen en allergenen (antibiotica en de giftige stof formaldehyde). Kritische artsen schatten daarnaast in dat de vaccinatie maar voor 10% bescherming biedt. Men gebruikt namelijk de virussen van het jaar daarvoor en zoals bekend is muteren virussen. Het is daarom niet zeker dat hetzelfde virus de griep weer gaat veroorzaken.

Het immuunsysteem treed in werking als er een virus via de biologische openingen naar binnen wil, zoals mond, neus, ogen en zelfs maag. Op het moment dat een virus met een naald via de huid in het lichaam gebracht wordt, zit het al in het bloed. Hierdoor is de immuunreactie die dan optreedt een stuk zwakker. Wat is dan de sterkst werkende en meest natuurlijke manier om maatregelen te treffen tegen de griep?

Liposomale Vitamine C en Zink
Vitamine C is een ideale vitamine voor het immuunsysteem. Helaas zijn de meeste vormen van Vitamine C wateroplosbaar en meestal al na één uur door het lichaam uitgescheiden. Wil je alles uit de Vitamine C halen? Kies dan een liposomale Vitamine C. Hierbij is de vitamine verpakt in een soort vetbolletje dat sneller en beter in het bloed en de weefsels wordt opgenomen. Daarnaast is het goed om Zink zuigtabletten te nemen wanneer de eerste griepverschijnselen opkomen omdat een tekort aan Zink een gebrekkig functioneren van het immuunsysteem veroorzaakt. Zink wordt via zuigtabletten goed opgenomen in het lichaam, dus deze variant verdient de voorkeur. 

Zelf koorts opwekken
Wanneer het virus toch in alle hevigheid toeslaat en het te laat is voor de genoemde maatregelen, dan kun je altijd nog kiezen voor een maatregel uit de oude natuurgeneeskunde. Dit werkt als volgt: Neem een katoenen onesie, joggingpak of broek en T-shirt. Maak deze nat met koud water en wringt helemaal uit of centrifugeer in de wasmachine. Dit koude natte pak trek je aan voor het slapen gaan, maar trek er wel warme droge sokken bij aan. Daarna doe je een dikke badjas eroverheen aan en rol je jezelf in bed in een deken. Dit zorgt ervoor dat je een kunstmatige koorts opwekt die van binnenuit komt. De koorts die je op deze manier opwekt is 100 maal effectiever en zorgt er bovendien voor dat je het al na 2 minuten niet meer koud hebt.