8 top supplementen om te nemen tijdens uw vakantie

Gedurende de afgelopen periode hebben gelukkig veel mensen de noodzaak gezien om goed voor hun lichaam te zorgen, dit is nu actueler dan ooit. Het nemen van voedingssupplementen past hier erg goed bij, op deze wijze kan het lichaam ondersteund worden in veel belangrijke functies.

Gedurende de vakantie kan dit zelfs nog meer nodig zijn dan normaal daar men in een ander soort omstandigheid verkeerd en het lichaam daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Op vakantie eet je immers anders dan thuis, drink je wellicht wat meer alcohol dan anders, sta je in een ander land soms bloot aan vreemde bacteriën in voeding en je huid krijgt vaak onverwacht hoge doses zonnestraling.

1. Magnesium
Ook brengt het reizen vaak stress met zich mee, net als het plotseling in een kleinere kamer of tent te verblijven met de hele familie. Voor deze stress is het goed magnesium te nemen, dit is het mineraal dat onze lichamen helpt om te gaan met stress in allerlei vormen en kan het ook helpen beter te slapen in een andere omgeving. Gewone vormen van magnesium worden helaas niet goed opgenomen, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig heel goede vormen van de zogenaamde liposomale magnesium. Deze liposomale magnesium heeft een hoge opneembaarheid en dit houdt in dat deze magnesium goed werkt.

2. Spijsverteringsenzymen

Voedsel op vakantie
Het voedsel dat we eten op vakantie wijkt natuurlijk af van wat we thuis zijn gewend te eten. Of je nu op de camping staat, in een huisje zit of in een hotel, meestal eten we dan veel meer vettere soorten eten zoals friet en pasta met saus en in het buitenland krijgen we allerlei soorten olie binnen die we niet gewend zijn.

Om maag en darmen te helpen goed te reageren op deze veranderingen in voeding kan je de spijsvertering helpen met het nemen van producten die we “Spijsverteringsenzymen” noemen.

Elk van de vele verschillende spijsverteringsenzymen richt zich op een specifieke voedingsstof en splitst deze op in een vorm die uiteindelijk kan worden geabsorbeerd.

Enzymentekort komt vaak voor
Deze spijsverteringsenzymen zijn stofjes die onze lichamen normaal gesproken zelf produceren en via zeer gezonde voeding binnen zouden krijgen. Helaas heeft tegenwoordig bijna iedereen een te kort aan deze enzymen en eet er bijna niemand meer voldoende ultra gezonde voeding zodat er veel te weinig van deze enzymen voorhanden zijn voor het lichaam.

Op vakantie kan dat tekort zich tonen door een verstoring in de werking van de maag en darmen. Als je er dan voor zorgt deze spijsverteringsenzymen als supplement te nemen, help je het lichaam al de moeilijk verteerbare vakantie maaltijden toch goed te verwerken.

3. Probioticum
Voor het gevaar van een eventuele voedselvergiftiging in sommige landen kan het een goed idee zijn een paar weken van tevoren al te beginnen met een goed Probioticum product in te nemen. Dit zijn gezonde darm bacteriën die helpen het immuun systeem in onze darmen te ondersteunen. Mocht er dan uiteindelijk toch iets niet helemaal goed gegaan zijn en men enige buikloop heeft opgelopen, dan is het altijd goed geactiveerde koolstof bij zich te hebben. Deze koolstof absorbeert alle giftige stoffen van de schadelijke bacteriën en is 100% natuurlijk en heeft ook geen enkele bijwerking. Daar kun je flink wat van innemen als het even fout is gegaan en ben je er heel snel weer vanaf.

Alcohol op vakantie

4. Vitamine B Complex

5. Vitamine C

6. Glutathion
Eenmaal op het vakantie adres aangekomen smaakt het glaasje bier, wijn of cocktail natuurlijk extra lekker. Om die reden drinken de meeste mensen gedurende de vakantie doorgaans wat meer alcohol dan anders, iets waarvoor de lever wel wat ondersteuning kan gebruiken. De beste vitamines hiervoor zijn alle vitamines van het B complex en vitamine C. Natuurlijk werken deze het beste als ze ingenomen worden in de liposomale vorm, dan wordt het beter opgenomen en heb je geen hoge doseringen meer nodig.

Daarnaast is Glutathion het beste soort antioxidant dat je kunt nemen om alcohol te ontgiften. Zelf als je al een kater hebt en het meteen  als je wakker wordt neemt, is de kater snel verdwenen. Gewone supplementen met Glutathion worden praktische helemaal niet opgenomen, maar gelukkig de liposomale vorm wel.

Vitamine C en hitte
Uit onderzoek is gebleken dat suppletie met vitamine C het lichaam helpt fysiologisch te reageren op hittestress. Het vermindert de kans op het ontwikkelen van hittegerelateerde ziekten zoals warmte-uitslag en hitte-uitputting, en het kan ook worden gebruikt om reeds ontwikkelde hitte-uitslag te behandelen. Daarnaast verkort vitamine C-suppletie de tijd die het lichaam nodig heeft om zich aan te passen aan een nieuwe, hetere omgeving, ook wel hitte-acclimatisatie genoemd – dit gebeurt mogelijk door de zweetklieren van het lichaam weer op gang te helpen en te voorkomen dat ze vermoeid raken door de hitte.

7. Een goede Multi vitamine/mineralen supplement en de zon
Daarnaast willen de meeste mensen op vakantie natuurlijk lekker in de zon liggen. Natuurlijk wordt je vrolijk van de zon en ook nog lekker bruin, maar helaas weten weinig mensen dat de zon ook heel goed voor je is. Tegenwoordig ziet men de zon veel te vaak als de veroorzaker van huidkanker, maar vroeger werkten mensen urenlang in de zon op het land en kreeg men nooit huidkanker.

Voor de industriële revolutie zat de voeding nog boordevol met vitamines en mineralen, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval vanwege de moderne landbouw methoden. Hierdoor gaat helaas de algemene gezondheid achteruit, maar ook die van de huid zodat deze minder natuurlijke weerstand heeft tegen de schadelijke UV stralen van de zon.

Door het aanvullen van de benodigde vitamines en mineralen in een Multi vitamine/mineralen product ondersteun je niet alleen de algehele gezondheid, maar ook die van de huid. Met name die Multi preparaten met vitamine E, Zink en Selenium doen het daar goed voor en als je dat combineert met voldoende vitamine C is de huid goed ondersteund.

8. Hyaluronzuur
Wil je dan ook nog een product dat ervoor zorgt dat de huid door het bruiningsproces niet verouderd, dan kun je ook nog een supplement nemen met Hyaluronzuur. Gelukkig zijn al deze producten tegenwoordig ook liposomaal te verkrijgen, daardoor is de opname ervan superieur.