Fulvinezuur, de missing link in ons voedsel

De inhoud van dit artikel:

Waarom fulvinezuur uit ons voedsel verdwijnt Wat zijn de gevolgen van minder fulvinezuur in onze bodem? Waarom is fulvinezuur zo belangrijk voor de mens? • fulvinezuur is belangrijk voor ontgifting fulvinezuur – de missing link fulvinezuur en het darmstelsel fulvinezuur vermindert schade in het lichaam Ontzurende werking fulvinezuur als supplement De beste bron van fulvinezuur Hoe neem je fulvinezuur in?

 

Wetenschappers weten al decennia dat de mens tenminste 90 soorten nutriënten nodig heeft om goed gezond te kunnen blijven. Normaal gesproken zouden we hiervan door onze voeding voldoende binnen moeten krijgen, maar helaas is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Vanwege de moderne landbouwmethoden is de bodem, waarop ons voedsel groeit en graast, volledig uitgeput; bespoten met giftige stoffen en wat er wel in de bodem aanwezig is, komt uit kunstmest; wat niet optimaal is voor onze gezondheid.

Waarom fulvinezuur uit ons voedsel verdwijnt

De natuur heeft het zo bedoeld, dat er in de bodem door dode bladeren een laag Humus ontstaat. Tuineigenaren kennen dit als ze hun tuinafval bewaren op de composthoop en daar bacteriën bij voegen om de compost tot humus te laten vergaan. Deze Humus (niet te verwarren met Hummus –  een dipsaus van kikkererwten) is een zeer vruchtbare laag waarmee je de tuin kunt bemesten. In deze humus zit onder andere een bepaald zuur dat Fulvinezuur heet.

Het zijn de bacteriën in de bodem die de dode plantenresten tot humus verteren, waar fulvinezuur in zit. Als je de aarde gaat besproeien met bestrijdingsmiddelen, gaan de bacteriën daarmee ook dood. Er wordt dan geen humus en dus ook geen fulvinezuur meer gevormd. Om die reden komt fulvinezuur tegenwoordig bijna niet meer voor in de bodem.

Wat zijn de gevolgen van minder fulvinezuur in onze bodem?

Het nadeel van minder fulvinezuur in onze bodem is dat fulvinezuur de planten gezond houdt zodat ze weerstand hebben tegen insecten, schimmels en ziekten. Ook zorgt fulvinezuur ervoor dat de mineralen die in de bodem aanwezig zijn en die door de planten uit de bodem worden opgenomen, omgezet worden in een vorm die de mens kan verteren.

De mens is ten dele een planteneter, maar de mens zelf kan uit de bodem geen hap mineralen nemen: dat verteren wij niet. Om die reden worden de mineralen in de bodem ook wel “an-organische mineralen” genoemd. Niet-organische mineralen, waar wij als mens niets mee kunnen. Als een plant echter mineralen opneemt en voldoende fulvinezuur uit de bodem heeft kunnen opnemen, zet de plant de anorganische mineralen om naar een vorm die wij wel kunnen opnemen. Dat noemen we de “organische mineralen”.

Zo zie je dus dat als er bespoten is met bestrijdingsmiddelen, de bodembacteriën die fulvinezuur maken, doodgaan en er planten ontstaan waar wij als mens geen voeding uit kunnen halen die we nodig hebben. Dit komt omdat er zonder deze bodembacteriën geen fulvinezuur meer kan worden gemaakt.

De natuur heeft het zo bedoeld dat planten op deze planeet vol fulvinezuur horen te zitten en dat als de mens deze planten vervolgens eet, deze mens niet alleen voldoende organische mineralen binnen krijgt, maar ook veel fulvinezuur. Wij horen dit dus in grote mate binnen te krijgen. En, zoals we helaas hebben kunnen lezen, is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Waarom is fulvinezuur zo belangrijk voor de mens?

In eerste instantie hebben we fulvinezuur nodig vanwege de organische mineralen, zonder voldoende van deze mineralen worden we erg ziek.

Zoals tweevoudig Nobelprijs winnaar Dokter Linus Pauling al zei : “je kunt elke ziekte en elk kwaaltje uiteindelijk tot een mineralentekort herleiden”.  Dit komt omdat de functie van fulvinezuur in onze lichamen het transporteren van nutriënten naar de cellen toe is. Ja, je leest het goed, we hebben fulvinezuur nodig om onze vitamines, mineralen, aminozuren en dergelijke naar onze cellen te transporteren. Het is dus niet vanzelfsprekend dat als je iets eet, dit ook daadwerkelijk zal worden opgenomen in je cellen. Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid fulvinezuur die je nog binnen krijgt via je voedsel.

Fulvinezuur is belangrijk voor ontgifting

Eenmaal aangekomen in de cellen zal het fulvinezuur assisteren met het optimaal verbranden van stoffen die worden omgezet in energie. Ook afvalstoffen die normaal gesproken de cel verbranding verstikken, worden door fulvinezuur geholpen om in energie te worden omgezet. Als het fulvinezuur die functie eenmaal heeft vervuld, zal het daarna helpen alle chemische stoffen die zich in de cel bevinden, af te voeren.

Er is geen enkel ander supplement dat deze eigenschap heeft. Fulvinezuur kan werkelijk alles wat maar giftig is voor de cellen, afvoeren. Andere supplementen kunnen maar 1 of een paar categorieën chemische stoffen afvoeren. Er bestaan tientallen categorieën chemische stoffen die het lichaam fikse schade kunnen toebrengen en per categorie is er meestal maar 1 supplement dat deze gifstof kan binden en uit het lichaam kan verwijderen.

Een voorbeeld hiervan is chlorella, dat bepaalde zware metalen en bestrijdingsmiddelen kan afvoeren uit het lichaam. Dit is een van de meest sterke gifstoffenbinder die we kennen als supplement, maar toch kan het maar een paar categorieën gifstoffen aanpakken.

Er bestaan tientallen categorieën gifstoffen die het lichaam dagelijks vervuilen, maar alleen fulvinezuur kan dit allemaal tegelijk uit het lichaam afvoeren. Het is zelfs in staat kwik uit de hersenen af te voeren, iets wat met andere middelen erg moeilijk is. Geen enkel ander middel heeft deze eigenschap.

Fulvinezuur de missing link

Fulvinezuur zou dus volop in ons voedsel aanwezig moeten zijn, zo heeft de natuur het bedoeld. Het ontbreken van fulvinezuur in onze moderne voeding zorgt ervoor dat de mens heden ten dagen vatbaar is geworden voor allerlei overbelastingen van chemische bestanddelen die nooit worden opgemerkt als de oorzaak voor moderne welvaartziektes. Op die manier kun je dus stellen dat fulvinezuur de zogenaamde “Missing Link” is in onze voeding.

Fulvinezuur en het darmstelsel

Fulvinezuur is bijzonder veelzijdig voor het menselijk lichaam, met veel meer weldadige eigenschappen dan hierboven werden vermeld. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld:

-Verzorgende werking voor het darmstelsel. Fulvinezuur heeft een voedende werking voor de goedaardige darmbacteriën die erdoor een betere overlevingskans krijgen. Daarnaast heeft het een versterkende werking voor de darmwand, waardoor de darmwand minder last krijgt van het zogenaamde  “Leaky Gut Syndrome”. Ook zal voeding beter door de darmwand worden geabsorbeerd door fulvinezuur.

Fulvinezuur vermindert schade in het lichaam

– Vanwege de afvoer van chemische stoffen uit de hersenen zal fulvinezuur een verbeterende werking hebben op de hersenen waardoor allerhande degeneratieve hersenziektes zich minder zullen ontwikkelen.

– Het vermindert de schade in het lichaam door de zogenaamde vrije radicalen. Doordat fulvinezuur de chemische stoffen uit de cellen afvoert, zullen er minder schadelijke stoffen die wij “vrije radicalen” noemen, overblijven. Deze vrije radicalen zijn stofjes die meestal chemisch zijn, of afvalproducten van het lichaam zelf in de cellen en die in verband worden gebracht met zware ziektes en veroudering. Om die reden zal het gebruik van fulvinezuur ook de energie van het lichaam versterken en pijn verminderen.

– Het kan zelfs gebruikt worden in allerhande huidverzorgingsproducten. Daar kan het bijvoorbeeld schadelijke bacteriën op de huid neutraliseren, schimmels bestrijden en eczeemklachten verminderen.

Ontzurende werking

– Fulvinezuur heeft een regulerende werking voor de zuurtegraad van het lichaam. Je kunt dus stellen dat fulvinezuur, wat een zuur genoemd wordt,  toch een ontzurende werking voor het lichaam heeft. De balans van zuren en basische stoffen in ons lichaam wordt gezien als een van de meest bepalende factoren voor een goede gezondheid.

Eigenlijk is er geen aspect van het functioneren van het lichaam waar fulvinezuur geen rol speelt. Dit komt omdat er vanuit de natuur voldoende van deze stof volop in het lichaam aanwezig zou moeten zijn. Gelukkig kunnen we deze stof tegenwoordig aanvullen aan ons voedingspatroon, nu het niet meer in onze voeding aanwezig is. Zelfs als je volledig biologisch zou eten, zijn de hedendaagse bestrijdingsmiddelen op het hele aardoppervlak zo verspreid, dat ook op de zogenaamd biologisch geteelde gronden de verwoestende werking van bestrijdingsmiddelen aanwezig is en ook daar de bodembacteriën niet optimaal kunnen functioneren.

Fulvinezuur als supplement

Hoe wordt het geproduceerd?

Op bepaalde plaatsen in de aarde bevinden zich grote hoeveelheden dode plantenresten die miljoenen jaren oud zijn en vol fulvinezuur zitten. Deze lagen worden leeg gehaald en gezuiverd totdat er puur fulvinezuur overblijft. Dit wordt verkocht als supplement.

Het is heel erg goed om fulvinezuur als supplement in je dagelijkse routine op te nemen omdat je dan de natuurlijke voedingswijze imiteert. Er kleeft echter er een bepaald nadeel aan. Het fulvinezuur dat in die oude plantenresten zit is zo’n sterke magneet voor allerlei vervuilende chemicaliën en zware metalen, dat het deze naar zich toe trekt als het nog in de grond zit. Al deze lagen zijn dus in een bepaalde mate vervuild en moeten om die reden worden gezuiverd.

 

De beste bron van fulvinezuur

Het zuiveringsproces voor fulvinezuur, voordat het op de markt kan worden gebracht, is een proces dat de kwaliteit van het fulvinezuur in meerdere of minder mate aantast. Gelukkig bestaat er een beter soort fulvinezuur dat nooit in aanraking is geweest met gifstoffen uit de omgeving. Deze soort fulvinezuur noemen we ook wel de Clean Fulvine, oftewel de schone soort.

Dit is een soort fulvinezuur dat onder gecontroleerde omstandigheden door bodembacteriën is gemaakt, in een omstandigheid waar nooit een gifstofje uit de lucht bij kan komen. Dit is de perfecte vorm fulvinezuur, net zo zuiver als miljoenen jaren geleden de bedoeling was van de natuur.

Hoe neem je fulvinezuur in?

Het nemen van zo’n product moet zorgvuldig worden opgebouwd. Bij een gemiddeld mens zijn talrijke chemische substanties in het lichaam opgeslagen en je wilt natuurlijk niet dat die allemaal tegelijk worden afgevoerd; dat zou het lichaam niet aankunnen.

Om die reden is het verstandig om het fulvinezuur, dat in geconcentreerde vorm wordt verkocht, langzaam op te bouwen qua hoeveelheid. Meestal dient het geconcentreerde product eerst te worden verdund tot het de kleur van licht appelsap heeft. Van dat verdunde mengsel neem je dan eerst dagelijks een borrelglaasje.

Dit voer je dan op tot je 3 maal daags een borrelglaasje kan nemen. Daarna maak je de glazen die je 3 maal daags een half uur voor de maaltijd neemt steeds groter tot je 3 maal daags een groot glas kan drinken. Bij de meeste mensen komt er ergens gedurende het innemen een bepaalde ontgiftingsreactie op gang. Dit kan zicht uiten als een soort van griepachtig gevoel, spierpijn, gewrichtspijnen, katerachtige gevoelens, hoofdpijn, of algehele malaise, maar dit zijn allemaal zeer gunstige tekenen. Het middel is dan aan het werk en het lichaam doet wat ervan verlangd wordt. Hoe meer chemische stoffen iemand binnen heeft, hoe heftiger deze verschijnselen kunnen worden.

Wat te doen als je te veel reacties ervaart

Natuurlijk willen we niet dat je daar erg beroerd van gaat worden. Zodra iemand merkt dat dit gebeurt, is het noodzakelijk een stapje terug te gaan qua dosering tot waar het nog wel goed ging. Als iemand dus 3 maal daags een medium groot glas fulvinezuur nam en daar last van kreeg, dan zou hij terug moeten gaan naar de minder grote glazen die hij daarvoor nam en die nog geen verschijnselen gaven. Ook is het mogelijk de inname 2 dagen te staken en dan weer te beginnen met 3 borrelglaasjes per dag. Dat zou dan geen problemen meer moeten geven.

Het gaat er dus om een dosering te vinden waarbij je wel voldoende fulvinezuur binnenkrijgt, maar wat geen heftige symptomen geeft. Als dat eenmaal het geval is zul je merken dat het lichaam beter kan gaan functioneren; je moet echter altijd eerst even door de ontgiftingsfase heen. Daarna zal het lichaam zelf aan de slag kunnen met alle mooie ingrediënten die fulvinezuur te bieden heeft en waarbij het lichaam veel meer energie uit de voeding kan halen.