Glutathion

Wat is Glutathion
Glutathion is de meest krachtige antioxidant in ons lichaam. Dit houdt in dat het beschadiging van onze cellen tegengaat die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Vrije radicalen zijn bijproducten die ons lichaam vormt bij het neutraliseren van giftige stoffen.

Glutathion gaat door al onze cellen heen om gifstoffen en zware metalen te verzamelen en vervolgens te verwijderen. Zodra dit is gebeurd, wordt het omgezet van gereduceerd Glutathion naar geoxideerd Glutathion. Aan de hand van de verhouding tussen gereduceerd en geoxideerd vorm is zelfs te meten hoeveel gifstoffen zich in de cellen bevinden. Deze verhouding is de beste graadmeter van de algemene gezondheid en welbevinden.

Waar wordt Glutathion gewonnen
De bouwstenen van het molecuul bestaan uit de aminozuren cysteïne, glycine and glutamine. De kracht van Glutathion zit in de zwavel groepen die het bevat. Zwavel is een plakkerig molecuul en fungeert als vliegenpapier waaraan slechte dingen  zoals vrije radicalen blijven plakken.

Wat doet Glutathion voor ons lichaam
Glutathion is essentieel voor onder andere het goed functioneren van de mitochondriën (de energieproductie in onze cellen), het goed functioneren van ons DNA, het immuunsysteem en het is een zeer effectief tegen ontstekingen. Eigenlijk is elk denkbaar systeem in ons lichaam afhankelijk van het hebben van voldoende Glutathion.

Een andere functie van Glutathion is het recyclen van andere antioxidanten, iets wat zeer belangrijk is voor het behouden van optimale hoeveelheden van vitamine C en E. De meest in het oog springende voordelen van het nemen van Glutathion zijn bijvoorbeeld het verbeteren van het geheugen, anti-aging, meer energie, een verbeterde leverfunctie bij vetvertering en ontgifting. Ook is het van belang bij het verbeteren van de insuline gevoeligheid en kan het helpen te voorkomen dat bepaalde cellen zich kwaadaardig gaan gedragen.

Bloed-hersen barrière
Onze hersenen hebben een grote behoefte aan Glutathion om de werking van de hersenen te beschermen. Echter beschikken onze hersenen over de “bloed-hersen barrière”. Deze zorgt ervoor dat er geen ongewenste stoffen in de hersenen terecht kunnen komen maar dit blokkeert ook de opname van vele gezonde stoffen. Liposomaal Glutathion wordt wel door de bloed-hersen barrière heen opgenomen en kan daar veel betekenen voor de optimaal werking van de hersenen. Tevens is dit van groot belang om op deze wijze kwik uit de hersenen te ontgiften.