EpiCor®

Nutriënten

Wat is EpiCor®
Epicor® is de naam voor een supplement dat bedoeld is het immuunsysteem te versterken. Het is per ongeluk ontdekt door een fabrikant van diervoeder waarbij de medewerkers opvallend genoeg geen ziekte verzuim meer hadden.

Men is vervolgens onderzoek gaan doen en ontdekte dat de stof waarmee gewerkt werd er voor zorgde dat de medewerkers niet meer ziek werden. Dit stofje was een bijproduct van een gepatenteerd fermentatie proces van bakkersgist. Men is zich daarna gaan toeleggen op het produceren van dit product met als doel een supplement te maken dat het immuunsysteem verbetert.

Waaruit wordt EpiCor® gewonnen?
Epicor® wordt gemaakt door fermentatie van een 100% veilig en hoogwaardig bakkersgist. Epicor® zelf bevat geen sporen van gist meer, het wordt gemaakt door de gist maar die zit er dus zelf niet in.

Wat doet Epicor® voor het lichaam?
Wel bevat Epicor® een groot scala aan heilzame ingrediënten die stuk voor stuk het immuunsysteem verbeteren zoals: aminozuren, vitamines, antioxidanten, bèta glucanen en polyfenolen. Veel van deze ingrediënten worden normaal gesproken afzonderlijk verkocht en ingenomen. Het is juist de unieke combinatie van deze ingrediënten die ervoor zorgen dat het immuunsysteem beter gaat werken. Deze ingrediënten werken dus synergetisch samen tot 1 unieke samenstelling en deze immuun versterkende werking heeft 4 specifieke fasen:

Allereerst versterkt Epicor® de slijmvliesbarriere. Het stofje “Immuun Globuline A” neemt toe in het speeksel en in alle slijmvliezen. Het effect hiervan is een versterkte afweer in onze mond, keel, neus en bronchiën. Dit stopt bacteriën en virussen voordat ze echt het lichaam kunnen binnen dringen. Daarnaast verhoogt Epicor® de activiteit van de “Natural Killer Cells”, dit zijn een speciaal soort witte bloedcellen die geïnfecteerde lichaamscellen vernietigen lang voordat het immuunsysteem zelf dit kan ontdekken. Ook verhoogt Epicor® het gehalte aan antioxidanten in het lichaam wat indirect het immuunsysteem versterkt. Als laatste werkt Epicor® als een prebiotica omdat het dient als voeding voor de goede bacteriën in onze darmen. Dit maakt dat de immuunwerking in onze darmen veel sterker wordt en het virussen, bacteriën en schimmels kan doden.

Naar de veiligheid en werkzaamheid van Epicor® zijn een flink aantal medische studies gedaan waarvan alleen al 5 dubbel blind studies op mensen. Deze studies zijn gedaan naar die zogenaamde gouden standaard van de medische wetenschap.