Wat doet antibiotica met je lichaam?

Om de darmen gezond te houden, is het van belang dat men alleen antibiotica neemt wanneer dat ook echt noodzakelijk is. Het woord antibiotica zegt het al. Anti staat voor ‘tegen’ en biotica voor ‘leven’. Dit geneesmiddel maakt organismen in het menselijk lichaam dood, zowel de goede als slechte bacteriën.

Oplossingen anders dan antibiotica
In geval van een infectie is het noodzakelijk om antibiotica te nemen. Bij lichte klachten is het echter geen goed idee om antibiotica te nemen. Er zijn veel natuurlijke middelen op de markt die het immuunsysteem goed versterken. Daarbij kan men denken aan een middel als Beta-Glucan. In geval van lichtere infecties kan een natuurgeneeskundig therapeut uitkomst bieden. Dit zorgt ervoor dat je een goed resultaat hebt zonder gebruik te maken van antibiotica. In ernstige gevallen moet altijd een arts geraadpleegd worden.

Antibiotica klap voor het lichaam
Voor het lichaam is het extra zwaar wanneer je antibiotica hebt geslikt. Het duurt vaak maanden voordat het lichaam hiervan hersteld is.  Maar zelfs daarna is er met bio-resonantie nog een blokkade te meten van de resten antibiotica die altijd in het lichaam achterblijven. Daarom zou het nemen van antibiotica altijd een laatste redmiddel moeten zijn en niet een oplossing voor kleine aandoeningen. Na een antibioticakuur is het bovendien noodzakelijk om de goede darmflora weer aan te vullen, aangezien deze flink is uitgedund. Het is aan te raden om een probiotica te gebruiken die in ieder geval 10 miljard goede bacteriën per capsule bevat. 

Vlees bevat vaak antibiotica
Wat veel mensen niet weten is dat het vlees wat wij eten antibiotica bevat. Het slachtvee leeft onder niet natuurlijke omstandigheden, waardoor ze vatbaar zijn voor allerlei infecties. Veehouders mogen daarom hun vee preventief behandelen met antibiotica. Zodra er dieren echt ziek worden, komt er nog meer antibiotica aan te pas om ze weer beter te krijgen. Omdat geneesmiddelen in het vlees aanwezig blijven, krijgt de consument dit vervolgens weer binnen. 

Is biologisch vlees beter?
Zo goed als elke supermarkt is tegenwoordig voorzien van een breed assortiment aan biologisch vlees. Daarnaast zijn er boeren en poeliers die boerderij-vlees verkopen. De dieren op deze boerderijen zijn niet met antibiotica behandeld maar het vlees mag ook niet biologisch worden genoemd. Het is zeker de moeite waard om dit vlees aan te schaffen en het is nauwelijks duurder dan gewoon vlees.

Hoe kun je de effecten van antibiotica in je lichaam neutraliseren?
Dit kan gedaan worden door regelmatig een darmreiniging te doen. De aanwezigheid van antibiotica in het lichaam versnelt namelijk de groei van de schadelijke biofilm. Zelfs als je vroeger als kind je laatste antibioticakuur hebt gehad, heeft je lichaam daar vandaag de dag nog sporen van. Na een darmreiniging raden we je aan om een goed probiotica product gebruiken om je darmflora weer aan te vullen. Goede darmbacteriën houden namelijk van een ‘schoon bedje’, oftewel ze gedijen beter in een schone darm. Zo kun je op effectieve wijze alle effecten van antibiotica in je lichaam neutraliseren.