Buitenlands eten en bacteriën tijdens je vakantie

De zomer is weer aangebroken en de vakantie staat voor de meeste mensen weer voor de deur. Heerlijk zonnen, ontspannen, relaxen, zwemmen, tripjes maken en vooral veel reizen!

Hoewel dit alles een flinke bijdrage aan onze gezondheid is, zijn er toch nog een paar kleine nadelen die je vakantie soms flink kunnen verpesten. Allereerst is er de verandering van voedsel dat we tot ons nemen. Het meeste voedsel in de zuidelijke en tropische landen is een stuk vetter dan dat we in Nederland gewend zijn. Dit maakt dat onze darmen flink gevoelig op de toegenomen hoeveelheid vet kunnen reageren, zelfs terwijl dit vet meestal een gezonde variant zoals olijfolie en kokosolie is. De galblaas van de meeste mensen uit West-Europese landen is meestal niet voorbereid om deze hoeveelheden vet goed verteerd te krijgen, waardoor dit vet meestal niet optimaal wordt verteerd en de darmen irriteert.

Supplementen die de spijsvertering ondersteunen
Het is niet moeilijk dit euvel op simpele wijze op te lossen. Supplementen die de spijsvertering optimaliseren bieden hier uitkomst. Met name een supplement voor de spijsvertering in de maag dat extra maagzuur (Betaïne Hydrochloride) en ossengal bevat is geschikt. Ossengal zorgt ervoor dat het extra vet dat we doorgaans op vakantie binnen krijgen goed verteert en ook de extra stukken vlees uit de restaurants en barbecues verteren beter. Zo worden de darmen niet overbelast en blijven symptomen als diarree en verstopping meestal uit.

Daarnaast kan het voedsel in zuidelijke en tropische landen bepaalde bacteriën bevatten waardoor we verschijnselen van buikgriep, of erger, voedselvergiftiging krijgen. Het slikken van een supplementen die de spijsvertering in maag en darmen ondersteunen zorgen ervoor dat deze bacteriën aangepakt worden, zeker als men dit nog combineert met het product dat huminezuur bevat. Huminezuur doodt namelijk bacteriën zoals Salmonella in de darmen.

Voorkom erger met Norit
Deze twee producten zijn preventief te gebruiken. Mocht de ellende reeds hebben toegeslagen, dan kun je de dosering verhogen totdat de symptomen afnemen. Niet vergeten voldoende hierbij te proberen te drinken om uitdroging te voorkomen! Mocht je diarree hebben, dan kun je het beste “geactiveerde houtskool”, ook wel bekend onder de naam Norit, nemen. Dit doet weliswaar niets tegen de bacteriële belasting, maar stopt wel de diarree meteen zodat je je weer wat beter kunt voelen.

Het is dus een goed idee spijsvertering ondersteunende supplementen mee te nemen op vakantie en deze preventief in te nemen. Zo zorg je er voor dat je je goed voelt tijdens de vakantie. Fijne vakantie!