Betaïne HCL

Wat is Betaïne HCL
Betaine HCL (Hydrochloride) is een enzym dat nodig is om de in de voeding aanwezige vetten, eiwitten en koolhydraten te verteren. Het is een van de eerste stappen die het lichaam neemt om de voedselbrij in kleinere stukjes te verteren. Hierna komt het in de darmen terecht voor verdere vertering en uiteindelijk opname in het bloed.

Waaruit wordt Betaïne HCL gewonnen
Betaine HCL (Hydrochloride) is een enzym dat in het lichaam door de klieren in de maag wordt gemaakt.

De Betaïne HCL als voedingssupplement dat men kan innemen om de spijsvertering in de maag te optimaliseren wordt meestal gewonnen uit bieten. Het slikken van een dergelijk supplement helpt de spijsvertering te ondersteunen in de maag en kan daardoor een flink aantal moderne welvaartziektes aan de basis helpen voorkomen.

Wat doet Betaïne HCL voor het lichaam
Betaïne HCL voert een erg belangrijke stap uit voor de totale vertering van het voedsel. Als deze stap namelijk niet goed verloopt, ondervindt het lichaam verderop in het spijsverteringskanaal veel problemen.

De productie van dit enzym door het lichaam neemt sterk af naarmate we ouder worden. Dit maakt dat het lichaam met name slecht proteïnen kan opnemen, wat weer grote gevolgen heeft voor de aanmaak van maagzuur in het algemeen. Zonder voldoende proteïnen kan het lichaam in een vicieuze cirkel terecht komen. Het lichaam kan steeds minder maagzuur aanmaken en er vindt een steeds slechtere vertering in de maag plaats. Dit kan opgelost worden door een supplement te slikken dat BetaÏne HCL van plantaardige oorsprong bevat.

Het supplementeren met Betaine HCL heeft grote voordelen voor de algemene gezondheid. Allereerst verteert het voedsel beter wat minder druk op de lager gelegen spijsverteringsorganen zoals pancreas, lever en dunne darm legt. Daarnaast zorgt het voor een betere opname van de noodzakelijke voedingsstoffen, waardoor de maag ook weer meer maagzuur aan kan maken.