Amylase

Wat is Amylase
Amylase is een stofje in ons lichaam dat valt onder de enzymen. Een enzym is een eiwit dat een bepaalde reactie versnelt als een katalysator. Een enzym maakt een chemische reactie in of buiten een cel mogelijk of versnelt deze. Dit doet een enzym zonder daarbij zelf verbruikt te worden of van samenstelling te veranderen.

Dit houdt in dat enzymen in het menselijk lichaam ervoor zorgen dat veel processen kunnen plaatsvinden. Het lichaam kan hierdoor bepaalde stoffen verteren en verbrandingsprocessen laten gebeuren. Dit zorgt er voor dat het lichaam energie in de cellen krijgt.

Waar wordt Amylase gewonnen
Enzymen zijn een soort stofje dat voorkomt in voedsel, maar ook ons lichaam maakt enzymen aan en gebruikt deze. Het enzym amylase zit in zowel speeksel als in de sappen van de pancreas.

Wat doet Amylase voor het lichaam
Het enzym amylase zet zetmeel, dat in de dunne darm niet kan worden opgenomen, om in suikers die wel kunnen worden opgenomen in het bloed. Eenmaal opgenomen in het bloed worden deze suikers naar de cellen vervoerd, waar deze als brandstof dienen.

Er bestaan duizenden soorten enzymen die allemaal een specifiek soort werking hebben in het lichaam. Geschat wordt dat nog niet alle enzymen in ons lichaam ontdekt zijn. Zonder enzymen kan ons lichaam niet functioneren en zouden we overlijden. Een goede werking van onze enzymen in onze lichamen is dus van levensbelang. Naar mate we ouder worden scheidt het lichaam echter minder amylase af. Om de spijsvertering optimaal te houden is het dan goed om de enzymen in de vorm van een supplement te slikken.

Andere artikelen lezen?