Zo combineer je een darmreiniging met een leverreiniging en anti-parasieten kuur

Tegenwoordig worden we op het internet overspoeld met allerhande informatie over het doen van verschillende soorten reinigingskuren. Sommigen zijn effectief, anderen minder effectief. Maar dan nog, wanneer doe je welke soort reinigingskuur en hoe kunnen verschillende reinigingskuren elkaar opvolgen? Voor een leek op dit gebied is het niet eenvoudig op antwoord deze vragen te krijgen. Stichting Nutrikennis spant zich in om door middel van het schrijven van artikelen advies te geven aan consumenten met vragen over dit soort onderwerpen.

Reinig dikke en dunne darm met een effectief product
De belangrijkste reinigingskuur die je kunt doen is een kuur die het darmstelsel efficiënt reinigt. De meeste darmreinigingskuren bevatten ingrediënten die een schurende werking op de dikke darm hebben. Dit is echter niet optimaal omdat het darmstelsel bij het overgrote deel van de mensen geïrriteerd en vaak ontstoken is. Er bestaat gelukkig een product op de markt dat geen enkel schurend bestanddeel bevat en niet alleen de dikke darm, maar ook de dunne darm reinigt. Daarnaast is dit een product dat ook de zogenaamde biofilm uit het darmstelsel verwijderd. De biofilm is een giftige slijmlaag die gevormd wordt door schadelijke bacteriën. Zolang deze slijmlaag niet wordt verwijderd, is een darmreiniging niet compleet. Meer over de biofilm en met welke ingrediënten je deze aanpakt lees je op onze Biofilm pagina.

Herstel de darmwand na verwijdering van de biofilm
Na een effectieve darmreinigingskuur waarbij de giftige slijmlaag (biofilm) uit het darmstelsel verwijderd is, dient de darmwand te worden hersteld. Het is aan te raden om dit te doen met een product dat Huminezuur bevat. Dit herstel is nodig omdat op plekken waar de biofilm tegen de darmwand zat, de darmwand uitgedroogd of zelfs ontstoken kan zijn. Hierna is het raadzaam om na vier weken een leverreinigingskuur volgens de methode van Andreas Moritz te doen. Deze leverreiniging zorgt ervoor dat alle verontreiniging die zich in de lever en de galblaas bevindt, op natuurlijke wijze naar buiten komt. Zo kan de lever zichzelf regenereren en de galblaas zich vrijwaren van verontreinigingen. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen er door de verontreiniging galstenen ontstaan.

Leverreiniging voor verbetering van de leverfunctie
Een leverreiniging is van groot belang omdat alleen een schone lever voldoende galvloeistof kan produceren. Galvloeistof hebben we hard nodig om de vetten in ons voedsel te verteren en de darmen goed te laten werken. De lever een gezond mens produceert tot 1 liter galvloeistof per dag. Bij een gemiddeld persoon wordt er vaak niet meer dan een kopje aangemaakt. Zonder voldoende galvloeistof in de darmen kan men zware constipatie klachten krijgen. Als de oorzaak niet wordt opgelost dan blijft de persoon daar zijn hele leven last van houden. Daarnaast voorkomt het doen van een leverreiniging veel andere ziektes en kwalen. De lever is namelijk een van de meest belangrijke organen van het lichaam is. Na het doen van een aantal leverreinigingen komt de productie van de galvloeistof weer volledig op gang en gaat de spijsvertering zich optimaliseren.

In geval van galstenen eerst een leverreiniging doen
Normaal gesproken doet men idealiter eerst een darmreinigingskuur, maar bij een klein percentage mensen werkt dat niet. Deze groep mensen heeft namelijk al galstenen ontwikkeld zonder dit te weten. Zodra deze personen een darmreinigingskuur op basis van de gefermenteerde vezel van een oliepalmboom gaan doen, kan het zijn dat zij gaan overgeven en sterke hoofdpijn krijgen. Dit komt enerzijds doordat het lichaam tijdens de darmreinigingskuur geen voedsel hoeft te verteren. Het lichaam raakt daardoor gemotiveerd om zich te ontdoen van de galstenen. Dit is op zich een goed teken, maar voor de persoon in kwestie is dat erg vervelend. Het is dan beter om de darmreinigingskuur op dat moment te staken. Eet een paar dagen weer normaal en start dan met de leverreinigingskuur van Andreas Moritz.

Een gemiddeld persoon heeft 20 leverreinigingen nodig
Na twee leverreinigingskuren kan de darmreinigingskuur verder afgemaakt worden. Het is namelijk wel belangrijk de biofilm in de darmen kwijt te raken, dat is iets dat de leverreinigingskuur namelijk niet doet. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 20 van die lever reinigingen nodig om van alle verontreinigingen in de lever en de galblaas af te komen. Men kan elke 2 of 3 maanden een dergelijke reiniging doen. Wanneer eenmaal de 20 reinigingen zijn gedaan, kan men volstaan met 2 maal per jaar een herhalingskuur. Dit zorgt ervoor dat de lever ook daadwerkelijk vrij van verontreinigingen blijft.

Anti-parasietenkuur is periodiek een goed idee
Als de darm gereinigd is kan er indien gewenst ook een anti-parasieten kuur gevolgd worden. Hiervoor zijn er een aantal voortreffelijke producten verkrijgbaar, met name die gebaseerd zijn op de kruidenformule van Dr Hulda Clark. Deze kuur bestaat uit een aantal soorten kruiden die tegelijkertijd genomen dienen te worden voor een bepaalde periode. Het is aan te raden om dit eenmaal per jaar te doen om zo vrij te blijven van schadelijke parasieten die ziektes en aandoeningen kunnen veroorzaken.

Het maakt dus niet uit als men verschillende reinigingen door elkaar heen doet, het lichaam zal het heerlijk vinden dat het gereinigd wordt van allerlei blokkades in darmen, lever en andere organen. De basisregel hierbij is eerst een darmreiniging en daarna de lever- en de parasietenkuur, maar in geval van (verborgen) galstenen dus eerst de leverreiniging.