Het belang van supplementen

Waarom zijn supplementen belangrijk? Het nemen van supplementen stuit sommige mensen tegen de borst. Dit is begrijpelijk, gezien het ‘nemen van een pil’ nog steeds onnatuurlijk lijkt. Het nemen van een pil kan ook hetzelfde gevoel geven als het nemen van een pil van de dokter.

Supplementen zijn natuurlijk
Echter is het zo dat veel supplementen op de markt uit natuurlijke substanties bestaan. Het zijn in veel gevallen geen chemisch gefabriceerde pillen. Ook krijg je er geen enkele bijwerking van. Mocht dat wel het geval zijn voor een supplement, dan wordt deze sneller van de markt gehaald dan de fabrikant met zijn ogen kan knipperen. Het is voor chemisch gefabriceerde medicijnen volledig toegestaan ernstige bijwerkingen te hebben, terwijl als er iemand van een supplement hoofdpijn zou krijgen, deze direct uit de verkoop gehaald dient te worden. Van natuurlijke supplementen kun je geen bijwerkingen krijgen, hooguit wat detox verschijnselen. Iets wat alleen maar een positief teken is dat het middel het gewenste effect heeft.

Een onnatuurlijke levensstijl
Om gezond te blijven dienen we wel onze toevlucht te nemen tot supplementen. Het lijkt niet natuurlijk, maar we dienen wel te beseffen dat onze hele levensstijl volledig onnatuurlijk is. Deze onnatuurlijke levensstijl van het eten van gefabriceerd voedsel en het wonen in onnatuurlijke omstandigheden met elektronische apparatuur en straling, kan alleen worden uitgebalanceerd door het nemen van een aantal zeer natuurlijke supplementen. Het is wetenschappelijk bewezen dat er vroeger in een stuk groenten 98 soorten mineralen zaten en tegenwoordig nog maar ongeveer 7 soorten. Deze zijn afkomstig van onnatuurlijke kunstmest. Dat betekent dat wij per stuk groenten, als we deze al eten, 91 soorten mineralen tekort komen.

Aanraking met gifstoffen
Hiernaast beseffen ook weinig mensen dat we per dag met meer dan 2600 soorten ‘lichaamsvreemde stoffen’ in aanraking komen, oftewel gifstoffen. Niet alleen via de mond door chemische toevoegingen aan eten en bestrijdingsmiddelen, maar ook via de lucht die we inademen, cosmetica en lichamelijke verzorgingsmiddelen, het water dat we drinken etc. Dat is 2600 keer meer dan onze voorouders op de prairie. Nu hebben we voor elke soort gifstof dat ons lichaam uit moet een heel gezond stofje nodig waar het giftige stofje aan gebonden kan worden. Dat gezonde stofje is dan een vitamine of mineraal. We krijgen 90 keer minder mineralen binnen en 2600 gifstoffen meer. De behoefte van onze lichamen aan gezonde stofjes is dus hoog.

Gevolgen tekort aan gezonde stoffen
Zelfs met de meest gezonde biologische voeding kunnen we daar in geen 100 jaar tegenop eten. Dat is fysiek onmogelijk. Nemen we op een andere wijze deze gezonde stofjes die we zo dringend nodig hebben niet in, dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Ziekten aan de hart- en bloedvaten, reuma, auto-immuun ziekten, kanker en ouderdomsziekten etc. kunnen ontstaan omdat het lichaam niet voldoende gezonde stofjes heeft om de gifstoffen in het lichaam te neutraliseren.

Deze gifstoffen worden weggezet in de weefsels, omdat het lichaam ze op een relatief ongevaarlijke plaats op wil slaan. Dit doen wij in onze wereld ook met gifstoffen die we niet onschadelijk kunnen maken. We creëren dan een soort van gifbelt op een ongevaarlijke plek in de hoop er zo geen last meer van te hebben. Voor het lichaam gaat dit slechts een beperkte tijd goed voordat deze stoffen toch schade aan de weefsels aanrichten. Waar precies is afhankelijk van iemands erfelijke aanleg, vandaar dat het bij iedereen op een andere wijze tot uiting komt.

Oplossing: supplementen
Het goede nieuws is dat deze situatie omkeerbaar is. Je kunt er namelijk iets aan doen en zorgen dat deze stofjes geen schade (meer) kunnen aanrichten. Dat doe je simpelweg door het slikken van de juiste goede stofjes, namelijk vitaminen, mineralen en natuurlijke supplementen. Met deze logica is het heel makkelijk om te begrijpen dat gezondheid niet een toevallig feit is, maar een keuze die men kan maken. Wat men in de mond stopt kan men zelf bepalen en door het goed nadenken over hoe belangrijk het is om de juiste supplementen te slikken kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid.